Monday, 26 September 2016

Life in KMNS

assalamualaikum..

hmm..sbnarnya tak tahu nk tulis ape ni tpi dsbbkn cikgu sains comp aku ni suruh tulis life in kmns ni aku pun tulis lah..

mse hari pendaftaran kt KMNS ni, mcm2 bnda aku fikir mcm mne lah aku nk hidup tnpa mak ayah sblah aku..mcm mne lah aku nk cari kawan sbb ye lah aku sorg2 kt sini tnpa ex schoolmate ... selepas daftar smua mak ayah aku nk balik lah ..aku rse nk ikut dyorg balik je tpi tak boleh weyhh bila lagi aku nk hidup tanpa mak ayah kn ..

mse hari orientasi sgt mnyedihkan dn mnyeksakan aku sprti dduk dlm satu penjara besi ..mmng penjara sungguh ..aku siap kira kowt bila lah aku boleh balik dn bebas dr orientasi tuh .. mne tak nya dduk dlm surau tak buat pape ..nsib baik mse tu time puasa ..aku tidur bngun je lah ..pstu bangun 3 pgi kowt tidur pkul 12:30 tgh mlm sbb mse tu baru boleh balik bilik ...kau rse ?? dr awal pg smpai tgh mlm kau tak mndi ..hahah nsib lerr tpi bagus juga orientasi ni mngajar kita brdisiplin ..think positive lah ...heheh

mse 2 minggu asimilasi, mse ni lah aku brkenalan dgn bdak kelas aku ..aku dpt modul 3( biology, chemistry, mathematics and science computer ) mse tu aku tak tahu lah nk gembira ke sedih sbb aku tak nak bio aku nk fizik ...tpi aku pikir balik mngkin ade hikmah dsbaliknya knp aku dpt modul 3 ?? perancangn ALLAH kita tak tahu kn ..so aku carry on je lah ...mse first time jumpa bdak kelas aku smua muka baikk je ...diam je ..hahaha bila da kenal ..hahahaha mmng lain dohhh peramah gila lawak pun ade ...mmng keje aku asyik gelak je ..bdak kelas aku ni ramai budak selangor KL aku dgn afrina je lah yg trsesat johor ..tpi kau cuba bayangkn dlm kolej ni ramai gila nama sama dgn aku ..bdak kelas aku pun sama ..nk pnggil amirah da ade org da klau nk pnggil aida pun da ade juga and the end aku reka jelah nme aku raida asalnya lah ...tpi dsbbkn peristiwa maggi dgn teacher aku ..dyorg smua pnggil aku maggi ..hahaha pape je lah asalkn aku ade nama ..hahah

selepas mnggu asimilasi ...ktorg belajar lah topic 1 ... weyhh klau korg tak kuat dn tak tabah dn tak rajin aku rse kau jgn msuk matrik sbb matrik ni ramai budak rajin gila plus rmai pndai gila ..kau pun akn stress ...keje jgn ckp lah mmng hari2 ade keje tak prnah nk reda ...heheh tpi aku kira brnsib baik lah sbb dpt cg yg sgt sporting tpi satu je klau kau PEMALAS mmng kau akn terima padahnya lah ... sbb cikgu kt KMNS ni tak suka peljarnya pemalas ..walaupun kau ni pndai tpi keje tak buat kau akn terima padahnya lah ..sbb tu lah aku ckp klau nk msuk matrik ni kne rajin ...

ape yg aku fikir mse kt KMNS ....KMNS buat aku brtmbah rajin, beljar fikir secara positif, mningkatkn kesabaran dn ketabahan aku ...senang cter mmng bagus lah KMNS ni ..walaupun matrik ni laju dn bnyk keje tp bgus untk kau juga untk truskn kt universiti ...jdi sape2 dpt matrik especially KMNS jgn lepaskn peluang anda ..tpi kne ingt cikgu kt KMNS ni garang2 tau hehehe.. janji kau rajin dn tabah kau akn dpt lakukan kt matrik ni ..heheh

                                                       makmal kmns

                          klau korg msuk je KMNS ni kau akn jumpa bnda ni


     tmpat ni sgt lawa sbb ade air pancut dgn ikan ape tah ..hahaha tpi besar lah                                                    ikan tu



okay lah ..ni jelah story of my life in KMNS hehhehe