Monday, 17 October 2016

Kerjaya & cita-cita

Assalamualaikum ....

minggu lepas kmns ade program jom masuk u (klau tak silap aku lah ) jdi ktorg smua kne dengar lah cara2 nk mohon u mcm mne ..syarat kemasukan u mngikut course yg ktorg nak ... bukan senang tau nk mohon kne baca e-panduan dulu dn mcm2 lagi lah .. jadi untuk lepasan spm/matrik/diploma/asasi yg nk mohon u tu kne hti2 tau .. korg follow lah cara2 nk mohon u tu




harap korg faham lah cara2 dia ..klau tak faham lg dn msih ragu2 ..boleh tanya guru kaunseling korg lah ....hehe

merujuk kepada tajuk aku ni ...pada awalnya aku nk jdi lawyer tau sbb boleh cakap2 sama mcm hobi aku lah yg suka membebel ..hahaha but my english not strong enough and not suitable for me ..sbb ye lah walaupun aku suka ckp tpi aku tak mmpunyai keyakinan yg tinggi ...jdi aku pun move on lah cita2 aku tuh walaupun perit tapi life must go on kan?? since aku masuk matrik ni aku jadi minat bio pula lgi2 bab recombinant DNA psal bab DNA lah aku paling execited

bila ade program yg aku ckp td tuh ..aku mcm hmm nk amik ape ea ..tetiba aku jumpa course bioteknologi aku pun mcm wow...lagi2 org yg terangkn kt aku tuh ckp yg course ni melibatkan DNA bgai tu ...aku pun mcm arghh ..nk program ni...hehehe

aku dgr org ckp course ni bnyk peluang pekerjaan lah boleh kerja kt hospital,makmal ...ehh bestnya ... so skrg ni aku da tahu nk smbung ape lepas ni ...jdi aku kne usaha juga untk dapatkn course ni ...lg pun final tak lama lg ..just 2 weeks left ... wish me luck okay 



hanya org yg minat DNA je yg faham perasaan aku bila tgok gambar2 ni smua ...insya ALLAH one day i'll achieve what i want in my life ... AMIN >>

thank you for reading ...



No comments:

Post a Comment